Dzisiaj jest: Niedziela, 19.01.2020 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa pieczarkowa


17.06.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pieczarkowa według tego przepisu jest bardzo treściwa i sycąca. Jeśli liczymy kalorie do zabielenia zupy można użyć jogurtu.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 600 g  pieczarki
  • 300 g  ziemniaki
  • 6 szklanek  bulion warzywny
  • 1/2 szklanki  śmietana
    18%
  • 4 łyżki  oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, osusz, obierz i pokrój w dużą kostkę. Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w ćwiartki. Na głębokiej patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy, po czym podsmaż na niej przygotowane grzyby, często mieszając za pomocą drewnianej łyżki.
  2. Pieczarki wraz z pokrojonymi ziemniakami wrzuć do garnka. Całość zalej gorącym wywarem i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
  3. Zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem i zabiel śmietaną. Przed podaniem danie można udekorować posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Garfield

Posty : 13

Przepisy: 109


Zobacz więcej na temat:

zupa pieczarkowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE