Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa pomidorowa po hiszpańsku


02.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 kostka  rosołowa
  • 2 sztuki bagietki
  • 5 ząbków  czosnku
  • suszone chili
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek
  • 2-3 łyżki  startego sera żółtego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Paprykę umyj, a po usunieciu gniazda nasiennego pokrój w kostkę. 3 ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Składniki podsmaż w garnku na połowie oliwy z oliwek.
  2. Pomidor sparz i usuń skórkę. Miąższ pokrój i dodaj do reszty składników razem z 1/2 łyżki chili. Całość duś do zgęstnienia. 1 bagietkę pokrój kostkę i dołóż do zawartości garnka. Wlej 1 l gorącej wody i wrzuć kostkę rosołową. Gotuj 15 minut, aż zupa uzyska jednolitą konsystencję. Dopraw do smaku.
  3. Bagietkę pokrój na kromki i zrumień w piekarniku. Następnie natrzyj je 2 ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę i skrop pozostałą oliwą.
  4. Kromki posyp startym żółtym serem i ponownie podpiecz, aż ser się rozpuści. Następnie posyp suszonym chili. Podawaj jajko dodatek do zupy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE