Dzisiaj jest: Sobota, 17.11.2018 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Zupa pomidorowa z mandarynką


24.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  pomidorów
  • 1 szklanka  soku wyciśniętego z mandarynek
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 sztuka cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • odrobina cukru
  • 1 szczypta  soli
  • oliwa z oliwek
  • świeża bazylia
  • śmietana 18%

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz, pokrój na kawałki i ułóż w naczyniu żaroodpornym razem z pokrojoną na kawałki cebulą oraz rozgniecionym czosnkiem. Skrop oliwą i zapiekaj przez 18-20 minut w temperaturze 180 st. C.
  2. Upieczone warzywa przełóż do miski. Dodaj pomidory z puszki oraz świeżo wyciśnięty sok z mandarynek. Zmiksuj na gładką masę, doprawiając do smaku.
  3. Tak przygotowany krem podawaj z kleksem śmietany i listkami bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE