Dzisiaj jest: Wtorek, 24.10.2017 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Zupa pomidorowa z mandarynką


24.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  pomidorów
  • 1 szklanka  soku wyciśniętego z mandarynek
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 sztuka cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • odrobina cukru
  • 1 szczypta  soli
  • oliwa z oliwek
  • świeża bazylia
  • śmietana 18%

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz, pokrój na kawałki i ułóż w naczyniu żaroodpornym razem z pokrojoną na kawałki cebulą oraz rozgniecionym czosnkiem. Skrop oliwą i zapiekaj przez 18-20 minut w temperaturze 180 st. C.
  2. Upieczone warzywa przełóż do miski. Dodaj pomidory z puszki oraz świeżo wyciśnięty sok z mandarynek. Zmiksuj na gładką masę, doprawiając do smaku.
  3. Tak przygotowany krem podawaj z kleksem śmietany i listkami bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE