Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa pomidorowa z mozzarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 30 dag  mięsa mielonego
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 5 dag  przecieru pomidorowego
  • 50 dag  pomidorów krojonych z puszki
  • 500 ml  bulionu warzywnego
  • 3 łyżki  posiekanej bazylii
  • 12 dag  mozzarelli w kulkach
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone włóż do miski. Dopraw solą oraz pieprzem i wyrób.
  2. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Warzywa zeszklij na 3 łyżkach rozgrzanej w garnku oliwy z oliwek, cały czas mieszając.
  3. Następnie cebulę i czosnek wymieszaj z przecierem pomidorowym oraz pomidorami z puszki. Całość gotuj 10 minut. Po tym czasie dodaj bulion i podgrzewaj kolejne 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  4. Z mięsa mielonego formuj małe pulpeciki i wkładaj je do zupy. Gotuj około 10 minut. Następnie zdejmij zupę z ognia i dodaj do niej bazylię i kuleczki mozzarelli. Wymieszaj i rozlej zupę do talerzy.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE