Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Zupa pomidorowo-cebulowa z grzankami


12.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki cebule
  • 3 łyżki  oliwy
  • 3 ząbki  czosnku
  • 500 g  pomidorów
  • 1 l  wywaru warzywnego
  • oregano
  • 1 łyżeczka  cukru
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • kilka kromek chleba

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij ją na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek oraz obrane ze skórki pomidory. Dopraw do smaku. Duś wszystko przez 10 minut.
  2. Po tym czasie dodaj wywar, wrzuć listek laurowy oraz ziele angielskie. Gotuj przez 15 minut.
  3. Chleb przygotuj w tosterze i pokrój w kostkę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE