Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa porowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże pory (tylko jasne części)
  • 1 sztuka marchewka
  • 2 sztuki cm świeżego imbiru
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1.5 l  bulionu drobiowego
  • 1/2 szklanki  kaszy jęczmiennej perłowej
  • garść natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pory dokładnie umyj, przekrój wzdłuż na pół i posiekaj w piórka. Umytą i obraną marchewkę pokrój w drobną kostkę. Imbir i czosnek obierz i drobno zetrzyj. Kaszę opłucz pod bieżącą wodą.
  2. Na rozgrzanej w garnku oliwie z masłem podsmaż przez 5 minut pora. Następnie dodaj imbir oraz czosnek i przesmaż. Wrzuć kaszę i marchew. Zalej wszystko gorącym bulionem.
  3. Przykryj garnek i gotuj wszystko razem przez 15 minut, aż kasza napęcznieje. Pod koniec gotowania dopraw zupę do smaku solą oraz pieprzem. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE