Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa rybna z dorsza


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 200 g  włoszczyzny
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 400 g  fileta z dorsza
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 2 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 5-6 sztuk kawałków suszonych grzybów
  • 200 g  krojonych pomidorów
  • 2 łyżki  posiekanego koperku
  • 2-3 łyżki  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby namocz w szklance wody. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj włoszczyznę i smaż przez 5 minut. Po tym czasie podlej wszystko 2 litrami wody, dodaj grzyby z wodą z moczenia. Dorzuć ziele, liść i dopraw solą.
  2. Gotuj przez 10 minut, dołóż pokrojoną rybę i gotuj kolejne 10 minut. Dodaj pomidory z zalewą, gotuj 7 minut. Zdejmij z ognia, wsyp koperek, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE