Dzisiaj jest: Sobota, 14.12.2019 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa rybna z dorsza


18.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 200 g  włoszczyzny
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 400 g  fileta z dorsza
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 2 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 5-6 sztuk kawałków suszonych grzybów
  • 200 g  krojonych pomidorów
  • 2 łyżki  posiekanego koperku
  • 2-3 łyżki  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby namocz w szklance wody. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj włoszczyznę i smaż przez 5 minut. Po tym czasie podlej wszystko 2 litrami wody, dodaj grzyby z wodą z moczenia. Dorzuć ziele, liść i dopraw solą.
  2. Gotuj przez 10 minut, dołóż pokrojoną rybę i gotuj kolejne 10 minut. Dodaj pomidory z zalewą, gotuj 7 minut. Zdejmij z ognia, wsyp koperek, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE