Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Zupa rybna z kluseczkami


30.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 3 sztuki marchewki
  • 3 sztuki średnie ziemniaki
  • filet z dorsza ze skórą
  • filet z tołpygi ze skórą
  • 5 szklanek  bulionu warzywnego
  • 2 sztuki jajka
  • 6 sztuk czubatych łyżek mąki
  • 2 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka  masła
  • listek laurowy
  • kilka ziarenek pieprzu czarnego
  • 1/2 sztuki pęczka siekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku zagotuj bulion. Włóż obraną, pokrojoną w plasterki marchew oraz masło. Gotuj 5 minut. Następnie dodaj obrane, pokrojone w małą kostkę ziemniaki, listek laurowy oraz pieprz w ziarenkach. Gotuj wszystko razem pod przykryciem przez 15 minut.
  2. Zrób kluski. Z jajek i mąki przygotuj ciasto. Łyżeczką kładź porcje ciasta do gotującej się zupy. Gotuj około minuty. Dodaj śmietanę, wymieszaj.
  3. Filety rybne opłucz, osusz i pokrój w dużą kostkę. Kawałki ryby delikatnie włóż do zupy (ułóż na wierzchu, nie mieszaj). Gotuj kolejne 10 minut pod przykryciem. Zupę dopraw do smaku pieprzem i solą. Podawaj posypaną koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE