Dzisiaj jest: Czwartek, 18.10.2018 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Zupa rybna z łososiem


25.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka filet z łososia norweskiego
  • 1 opakowanie  włoszczyzny
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 3 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 2 sztuki ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  ostrej papryki
  • 1 szczypta  cukru
  • koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Do garnka włóż włoszczyznę, ziemniaki, ziele angielskie oraz liść laurowy. Zalej wszystko 750 ml wody i zagotuj. Wrzuć pokrojonego w kostkę łososia.
  2. Paprykę umyj, osusz, usuń nasiona, pokrój w paski i uduś na oliwie, aż będzie miękka. Dodaj do zupy.
  3. Pod koniec gotowania dodaj przecier pomidorowy oraz pomidory w puszce i wymieszaj. Dopraw do smaku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE