Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 1 sztuka seler korzeniowy
- 2 sztuki marchew
- 1 sztuka pietruszka
może być z natką - 1 sztuka cebula
- 1 łyżka masło
do zasmażenia cebuli - 2 łyżki ketchup
- 6 szklanek rosół
- 2 ziarenka ziele angielskie
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - 1 pęczek zielenina
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obrane, umyte warzywa kroimy w niezbyt grube plastry, zalewamy rosołem, dodajemy ziele angielskie, sól, gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem.
- Cebulę lekko rumienimy na maśle, dodajemy do jarzyn, gotujemy do miękkości.
- Zupę przecieramy przez perlonowe sito lub miksujemy, doprawiamy keczupem, solą i pieprzem, zagotowujemy.
- Podajemy obficie posypaną zieleniną, z zasmażonymi ziemniakami lub ziemniakami puree.
- Smacznego :)