Dzisiaj jest: Środa, 15.08.2018 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami


18.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 30 dag  serka topionego śmietankowego
  • 2 l  bulionu warzywnego
  • 20 dag  pieczarek
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 40 dag  mięsa mielonego
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz szczyptą soli i pieprzu. Wymieszaj i z powstałej masy formuj niewielkie pulpeciki. Usmaż je na odrobinie rozgrzanego oleju, aż będą złotobrązowe.
  2. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i również podsmaż na oleju.
  3. Zagotuj 2 szklanki bulionu i rozpuść w nim serek topiony. Następnie dolej resztę bulionu. Dodaj pieczarki oraz pulpeciki i gotuj jeszcze 15 minut.
  4. Natkę pietruszki umyj, drobno posiekaj i posyp nią zupę przed podaniem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE