Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Zupa śliwkowa


20.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 sztuk śliwek (mogą być mrożone)
  • 1 l  bulionu warzywnego
  • 3 sztuki goździki
  • 2 łyżki  cukru
  • 1/2 łyżeczki  mielonego cynamonu
  • 1/2 szklanki  śmietany 18%
  • 3 łyżki  masła
  • bagietka

Sposób przyrządzania:

  1. Śliwki umyj, wypestkuj, przekrój na połówki. Rogrzej łyżkę masła i obsmaż na na nim owoce.
  2. Obsmażone owoce zalej bulionem, dodaj cukier i goździki, doprowadź do wrzenia. Gotuj ok. 15 minut, aż śliwki zmiękną.
  3. Przetrzyj zupę przez sito, dopraw cynamonem i zaciągnij śmietanką, doprowadź do wrzenia.
  4. Bagietkę pokrój w kostkę i na reszcie masła podsmaż na złoty kolor.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

mucha

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE