Dzisiaj jest: Wtorek, 17.09.2019 Imieniny: Justyna i Franciszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa śliwkowa


20.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 sztuk śliwek (mogą być mrożone)
  • 1 l  bulionu warzywnego
  • 3 sztuki goździki
  • 2 łyżki  cukru
  • 1/2 łyżeczki  mielonego cynamonu
  • 1/2 szklanki  śmietany 18%
  • 3 łyżki  masła
  • bagietka

Sposób przyrządzania:

  1. Śliwki umyj, wypestkuj, przekrój na połówki. Rogrzej łyżkę masła i obsmaż na na nim owoce.
  2. Obsmażone owoce zalej bulionem, dodaj cukier i goździki, doprowadź do wrzenia. Gotuj ok. 15 minut, aż śliwki zmiękną.
  3. Przetrzyj zupę przez sito, dopraw cynamonem i zaciągnij śmietanką, doprowadź do wrzenia.
  4. Bagietkę pokrój w kostkę i na reszcie masła podsmaż na złoty kolor.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

mucha

Posty : 10

Przepisy: 33


Zobacz więcej na temat:

zupa śliwkowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE