Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Zupa szczawiowa z grzankami


28.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 l  domowego rosołu
  • 2 sztuki słoiki szczawiu
  • 3 sztuki jajka
  • 1 szklanka  śmietany
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 sztuki listki laurowe
  • 5 sztuk ziaren pieprzu
  • 5 sztuk ziaren ziela angielskiego
  • 6 sztuk kromek chleba
  • 4 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku zagotuj rosół z listkami, zielem i pieprzem w ziarenkach. Wlej szczaw, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotuj.
  2. Śmietanę ubij z jajkami, zahartuj kilkoma łyżkami zupy i całość przelej do garnka. Dopraw do smaku pieprzem, szczyptą cukru i solą.
  3. Chleb nieco podsusz, pokrój w kostkę i zrumień na maśle.
  4. Gotową zupę rozlej do miseczek, posyp grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE