Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa szczawiowa z grzankami


28.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 l  domowego rosołu
  • 2 sztuki słoiki szczawiu
  • 3 sztuki jajka
  • 1 szklanka  śmietany
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 sztuki listki laurowe
  • 5 sztuk ziaren pieprzu
  • 5 sztuk ziaren ziela angielskiego
  • 6 sztuk kromek chleba
  • 4 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku zagotuj rosół z listkami, zielem i pieprzem w ziarenkach. Wlej szczaw, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotuj.
  2. Śmietanę ubij z jajkami, zahartuj kilkoma łyżkami zupy i całość przelej do garnka. Dopraw do smaku pieprzem, szczyptą cukru i solą.
  3. Chleb nieco podsusz, pokrój w kostkę i zrumień na maśle.
  4. Gotową zupę rozlej do miseczek, posyp grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE