Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.02.2020 Imieniny: Donata i Łukasza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Zupa szparagowa z pesto


31.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa szparagowa z pesto to przepis na dietetyczną, zdrową potrawę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 pęczek  szparagi
    białe
  • 150 g  fasolka szparagowa
  • 100 g  groszek zielony
    świeży
  • 1 sztuka  cebula
    młoda
  • 1 łyżka  oliwa
  • 1 łyżka  masło
  • 5 gałązek  tymianek
    świeży
  • 5 listków  lubczyk
  • 1 l  bulion
  • 50 g  ryż basmati
  • 4 łyżki  pesto zielone
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj na sypko. Szparagi obierz, odłam twarde końcówki, odetnij główki. Pozostałe łodygi pokrój na 2-centymetrowe kawałki. Fasolkę umyj i pokrój.
  2. Cebulę posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę z masłem i zeszklij na niej cebulę. Dodaj listki tymianku oraz posiekany lubczyk i zalej gorącym bulionem. Zagotuj.
  3. Do garnka wrzuć szparagi i podgrzewaj przez 5 minut. Następnie dodaj fasolkę i gotuj przez kolejne 5 minut. Na koniec dodaj zielony groszek i podgrzewaj przez minutę.
  4. Zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wmieszaj ugotowany ryż. Podawaj z dodatkiem zielonego pesto.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Zobacz więcej na temat:

zupa szparagowapestoprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE