Przygotowanie:
Kuchnia:
tajska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka pierś kurczaka
- 1 łyżka masło
- 1 sztuka awokado
- 1 sztuka papryka czerwona
- 1/2 l bulion
- 1 sztuka cebula
- 1 puszka kukurydza konserwowa
- 1 sztuka tortilla
- 1 sztuka papryczka chili
- 1 pęczek kolendra
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka kroimy w większą kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażymy do momentu, aż się zarumieni.
- Dodajemy pokrojoną paprykę, papryczkę chili i kukurydzę. Podsmażamy przez chwilę, a następnie całość zalewamy bulionem. Gotujemy przez ok. 20 minut.
- Na koniec dodajemy pokrojone awokado. Podajemy z dużą ilością kolendry i pokrojoną w trójkąty tortillą.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl