Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Zupa z ciecierzycą i pesto


19.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka udko kurczaka
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka puszka ciecierzycy
  • 1 sztuka mała szalotka
  • 2 sztuki łodygi selera naciowego
  • 20 g  koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki  oregano
  • 50 g  drobnego makaronu
  • 2 łyżki  zielonego pesto
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka starannie umyj pod bieżącą wodą i osusz. Mięso oddziel od kości, po czym pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz, a następnie potnij w piórka.
  2. Seler naciowy oczyść i pokrój w plasterki. Ciecierzycę osącz z zalewy.
  3. Do garnka wlej oliwę z oliwek, dodaj masło i podgrzej. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż przez 3 minuty cebulę oraz seler, nieustannie mieszając.
  4. Do cebuli dodaj kawałki kurczaka i smaż przez 2 minuty, cały czas mieszając. Dołóż koncentrat pomidorowy, oregano, ciecierzycę i 750 ml wody.Gotuj wszystko pod przykryciem, na małym ogniu przez 5-10 minut.
  5. Następnie do wywaru dodaj makaron i gotuj bez przykrycia do miękkości. Przygotowaną zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Każdą porcję udekoruj 1 łyżeczką zielonego pesto.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE