Dzisiaj jest: Piątek, 23.08.2019 Imieniny: Filipa i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Zupa z ciecierzycą i wołowiną


28.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  wołowiny
  • 1 sztuka puszka ciecierzycy
  • 3 sztuki pomidory
  • 1 sztuka marchewka
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka cukinia
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 2-3 sztuki liście laurowe
  • cynamon
  • kurkuma
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę umyj, osusz i pokrój w kostkę. Ciecierzycę oraz groszek osącz z zalewy.
  2. Pomidory i cukinię umyj. Marchewkę oraz ziemniaki obierz i opłucz, po czym wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę. Cebulę oraz czosnek oczyść i posiekaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim mięso. Przełóż je do garnka. Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszklij cebulę oraz czosnek, po czym dodaj do wołowiny.
  4. Mięso zalej 1,5 l wody. Do zawartości naczynia dorzuć liście laurowe i wsyp sól oraz pieprz. Całość gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu usuwając powstałą pianę. Dodaj ziemniaki i marchewkę.
  5. Podgrzewaj przez 20 minut. Dołóż pomidory, cukinię, groszek oraz ciecierzycę. Zupę dopraw oragano, cynamonem, kurkumą oraz kminkiem i gotuj jeszcze 15 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE