Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z dyni z kurkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 200 g  miąższu z dyni
  • 100 g  kurek
  • 1 l  bulionu drobiowego
  • 50 ml  śmietany 18%
  • 2 sztuki szalotki
  • 50 g  masła
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię i szalotki pokrój w drobną kostkę i wrzuć do garnka. Dodaj masło i podsmaż. Następnie dolej wcześniej ugotowany bulion drobiowy. Całość gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
  2. Gotową zupę zmiksuj blenderem. Dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj z miseczkach udekorowaną kleksem śmietany i smażonymi kurkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE