Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z fasolki szparagowej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa z fasolki szparagowej to przepis na smaczne danie. Jeśli dbamy o linię kremówkę można zastąpić jogurtem greckim.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1.5 l  wywar z mięsa i warzyw
  • 400 g  fasolka szparagowa zielona
  • 100 g  groszek konserwowy
  • 200 g  pomidory
  • 2 łyżeczki  mąka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • 2/3 szklanki  śmietana kremówka

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę umyj, osusz i odetnij końce. Następnie pokrój ją na kawałki o długości 3 cm. Wrzuć fasolkę do gorącego wywaru i ugotuj.
  2. Groszek odcedź z zalewy i dodaj do fasolki, gdy będzie już prawie miękka.
  3. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do zawartości garnka.
  4. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Mąkę wymieszaj z kremówką i powoli wlej do zupy. Zagotuj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE