Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Zupa z kalarepy


06.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki małe kalarepy
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 3 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1 sztuka mały por
  • 1/2 sztuki małego selera
  • 1 łyżka  posiekanego lubczyku
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki liście laurowe
  • masło
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew, pietruszkę, por oraz seler umyj, obierz i wrzuć razem z lubczykiem do zimnej, osolonej wody. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Następnie przecedź zupę.
  2. Kalarepy i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą. Dodaj do garnka z wywarem i gotuj wszystko przez 15 minut. Gdy ziemniaki się rozgotują, dopraw zupę solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp zupę posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE