Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z kalarepy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki kalarepy
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka marchewka
  • 1/2 sztuki pietruszki
  • 1/2 sztuki selera
  • 3 łyżki  śmietany 18 %
  • kilka liści kapusty włoskiej
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa obierz. Kalarepy pokrój w słupki, marchewkę oraz pietruszkę w krążki, a ziemniaki w kostkę. Liście kapusty włoskiej pokrój na kawałki.
  2. Seler, pietruszkę oraz marchewkę wrzuć do 2 litrów wrzątku. Gotuj przez 25 minut. Dodaj resztę pokrojonych jarzyn. Całość dokładnie wymieszaj.
  3. Wywar dopraw solą. Gotuj przez 15 minut, aż warzywa zmiękną. Śmietanę rozprowadź w odrobinie zupy i zabiel nią danie.
  4. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj. Koperek bardzo drobno posiekaj, a następnie dodaj do zupy.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Zobacz więcej na temat:

zupa z kalarepyprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE