Dzisiaj jest: Sobota, 14.12.2019 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa z kapustą i wołowiną


24.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  wołowiny
  • 1/2 główki  kapusty włoskiej
  • 3 sztuki marchewki
  • 150 g  kaszy jaglanej
  • 3 sztuki liście laurowe
  • sól
  • pieprz
  • kilka ziarenek pieprzu
  • 2 łyżki  śmietany

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę umyj pod bieżącą wodą, oczyść z błon, osusz za pomocą ręcznika papierowego i włóż do garnka. Mięso zalej 2 litrami wody. Doprowadź do wrzenia. Dorzuć ziarenka pieprzu oraz liście laurowe, a następnie gotuj do miękkości wołowiny.
  2. W osobnym garnku zagotuj wodę, po czym wsyp kaszę jaglaną i przyrządź ją według przepisu podanego na opakowaniu.
  3. Marchewki obierz i pokrój w niewielką kostkę. Z kapusty oderwij wierzchnie liście, a resztę poszatkuj. Gdy mięso będzie prawie miękkie, wyjmij je i pokrój w kostkę.
  4. Do zawartości garnka dodaj pociętą marchewkę. Po chwili dołóż posiekaną kapustę i pokrojone mięso. Gotuj do miękkości wszystkich składników. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj kaszę. Danie zabiel odrobiną śmietany. By się nie zwarzyła, przed wlaniem warto połączyć ją z odrobiną zupy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE