Dzisiaj jest: Niedziela, 15.12.2019 Imieniny: Celiny i Waleriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa z kapusty pekińskiej


26.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki małej główki kapusty pekińskiej
  • 1-2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 sztuki pora
  • 2-3 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 sztuka łodyga selera naciowego
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 1 sztuka pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z kurczaka umyj, pokrój w paski. Seler naciowy, marchewki, pietruszkę, ziemniaki oraz por oczyść i pokrój na kawałki.
  2. Do garnka wlej 5 szklanek wody. Dodaj liście laurowe, pokrojone warzywa i mięso. Wsyp sól. Gotuj do miękkości warzyw i mięsa.
  3. Pomidor obierz, pokrój w paski i dodaj do zupy. Kapustę oczyść, poszatkuj i dodaj do zawartości garnka. Całość gotuj przez 15 minut. Zupę dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj posypaną posiekanym koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE