Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.02.2019 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5837

Zupa z kapusty pekińskiej


26.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki małej główki kapusty pekińskiej
  • 1-2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 sztuki pora
  • 2-3 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 sztuka łodyga selera naciowego
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 1 sztuka pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z kurczaka umyj, pokrój w paski. Seler naciowy, marchewki, pietruszkę, ziemniaki oraz por oczyść i pokrój na kawałki.
  2. Do garnka wlej 5 szklanek wody. Dodaj liście laurowe, pokrojone warzywa i mięso. Wsyp sól. Gotuj do miękkości warzyw i mięsa.
  3. Pomidor obierz, pokrój w paski i dodaj do zupy. Kapustę oczyść, poszatkuj i dodaj do zawartości garnka. Całość gotuj przez 15 minut. Zupę dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj posypaną posiekanym koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 3

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE