Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1/2 sztuki małej główki kapusty pekińskiej
- 1-2 sztuki marchewki
- 1 sztuka pietruszka
- 1/2 sztuki pora
- 2-3 sztuki ziemniaki
- 1 sztuka pomidor
- 1 sztuka łodyga selera naciowego
- 2 sztuki liście laurowe
- 1 sztuka pojedyncza pierś z kurczaka
- 1/2 sztuki pęczka koperku
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pierś z kurczaka umyj, pokrój w paski. Seler naciowy, marchewki, pietruszkę, ziemniaki oraz por oczyść i pokrój na kawałki.
- Do garnka wlej 5 szklanek wody. Dodaj liście laurowe, pokrojone warzywa i mięso. Wsyp sól. Gotuj do miękkości warzyw i mięsa.
- Pomidor obierz, pokrój w paski i dodaj do zupy. Kapustę oczyść, poszatkuj i dodaj do zawartości garnka. Całość gotuj przez 15 minut. Zupę dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj posypaną posiekanym koperkiem.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku