Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z kapusty pekińskiej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki małej główki kapusty pekińskiej
  • 1-2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 sztuki pora
  • 2-3 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 sztuka łodyga selera naciowego
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 1 sztuka pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z kurczaka umyj, pokrój w paski. Seler naciowy, marchewki, pietruszkę, ziemniaki oraz por oczyść i pokrój na kawałki.
  2. Do garnka wlej 5 szklanek wody. Dodaj liście laurowe, pokrojone warzywa i mięso. Wsyp sól. Gotuj do miękkości warzyw i mięsa.
  3. Pomidor obierz, pokrój w paski i dodaj do zupy. Kapustę oczyść, poszatkuj i dodaj do zawartości garnka. Całość gotuj przez 15 minut. Zupę dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj posypaną posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE