Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z kukurydzy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jeśli zupa z kukurydzy będzie zbyt gęsta, można ją rozrzedzić wodą.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 2 łyżki  masło
  • 1/2 sztuki  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 1/3 łyżeczki  cynamon
  • papryka (przyprawa)
    słodka, w proszku, do smaku
  • 2 szklanki  bulion
  • 100 g  serek śmietankowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dobrze wymieszaj, po czym smaż przez chwilę.
  2. Do cebuli i czosnku dodaj osączoną kukurydzę. Smaż przez 3 minuty, mieszając. Wlej bulion i zagotuj. Wsyp paprykę, cynamon oraz szczyptę soli.
  3. Zupę gotuj przez 10 minut. Dodaj do niej serek śmietankowy. Następnie dokładnie wymieszaj. Całość zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia.
  4. Zupę zmiksuj blenderem i przetrzyj przez sito. Dopraw. Przed podaniem posyp zupę papryką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Zobacz więcej na temat:

zupa z kukurydzyprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE