Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 500 g warzywa mrożone
- 3 sztuki ziemniaki
- 2 sztuki cebula
- 5 sztuk pomidorki koktajlowe
- 1 łyżka masło
- 1 łyżeczka kmin rzymski
zmielony - 3 łyżki olej
- 1 łyżka mąka
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - 3 ziarenka pieprz
- 3 ziarenka ziele angielskie
- 2 sztuki liście laurowe
- 1 łyżeczka lubczyk
suszony
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mrożonkę zalej 1,5 litra wody, zagotuj. Dodaj przyprawy, dopraw solą i gotuj jeszcze 20 minut.
- Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do gotującej się zupy. Gotuj jeszcze 15 minut.
- Cebulę pokrój w kostkę, zrumień na rozgrzanym oleju, dodaj mąkę i smaż jeszcze przez 2 minuty. Następnie wlej kilka łyżek zupy, wymieszaj i całość dodaj do gotującej się zupy. Zagotuj.
- Pomidory pokrój na połówki i posyp kminem, lekko obsmaż na maśle. Dodaj do zupy tuż przed podaniem.
Źródło przepisu: Twoje przepisy