Dzisiaj jest: Piątek, 24.01.2020 Imieniny: Felicji i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa z pieczonej dyni z grzankami i fetą


26.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  obranej ze skórki i wydrążonej dyni
  • 1 sztuka marchew
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 kostka  rosołowa warzywna
  • 1 l  wody
  • 1/2 sztuki sera feta
  • 1 łyżeczka  curry
  • sól
  • pieprz
  • 3-4 sztuki kromki suchego chleba
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię pokrój w średnią kostkę. Cebulę obierz i przekrój na pół. Marchew oczyść i pokrój w dość grube plastry.
  2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na niej pokrojone warzywa i skrop je oliwą. Piecz 20 minut w temperaturze 190 st. C.
  3. Wodę zagotuj z kostką rosołową. Chleb pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Upieczone warzywa dodaj do gotującego się bulionu i zmiksuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i curry. Podawaj z grzankami i pokruszoną fetą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE