Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z pieczonej dyni


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  dyni
  • 1/2 l  bulionu warzywnego
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
  • słodka mielona papryka
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię umyj, obierz, oczyść z pestek. Miąższ pokrój w dużą kostkę i wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w 190 st. C.
  2. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na roztopionym maśle. Następnie dodaj pomidory i upieczony miąższ z dyni.
  3. Zalej bulionem i gotuj pod przykryciem przez 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i szczyptą cukru.
  4. Ugotowaną zupę zmiksuj na gładki krem. Podawaj z bagietką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE