Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Zupa z rzeżuchy z wędliną


13.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 l  bulionu drobiowego
  • 1 szklanka  rzeżuchy
  • 6 sztuk ziemniaków
  • 2 łyżki  śmietany
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki jajka
  • 5-6 sztuk plasterków wędliny

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Wędlinę pokrój w cienkie paski.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i zalej bulionem. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie, a następnie dodaj rzeżuchę. Całość zmiksuj na gładki krem i ponownie zagotuj. Następnie zabiel zupę śmietaną i dopraw do smaku.
  3. Gotową zupę rozlej do miseczek, posyp pokrojonymi jajkami i udekoruj wędliną oraz rzeżuchą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE