Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Zupa z rzeżuchy


12.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 3 szklanki  bulionu drobiowego
  • 250 g  pełnotłustego jogurtu
  • 100 g  słodkiej śmietanki
  • rzeżucha
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka duży, sypki ziemniak
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  masła
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ziemniaka obierz, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle.
  2. Tak przygotowane warzywa zalej bulionem, gotuj, aż ziemniak będzie miękki. Dodaj posiekaną rzeżuchę, zmiksuj.
  3. Śmietanę wymieszaj z jogurtem. Zupę podgrzej i dodaj jogurt ze śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę podawaj z połówką jajka ugotowanego na twardo, udekorowaną rzeżuchą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE