Dzisiaj jest: Wtorek, 26.03.2019 Imieniny: Teodora i Emanuela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5839

Zupa z rzeżuchy


12.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 3 szklanki  bulionu drobiowego
  • 250 g  pełnotłustego jogurtu
  • 100 g  słodkiej śmietanki
  • rzeżucha
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka duży, sypki ziemniak
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  masła
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ziemniaka obierz, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle.
  2. Tak przygotowane warzywa zalej bulionem, gotuj, aż ziemniak będzie miękki. Dodaj posiekaną rzeżuchę, zmiksuj.
  3. Śmietanę wymieszaj z jogurtem. Zupę podgrzej i dodaj jogurt ze śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę podawaj z połówką jajka ugotowanego na twardo, udekorowaną rzeżuchą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE