Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zupa z zielonych ogórków


12.10.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupę z zielonych ogórków można podawać z dodatkiem jogurtu.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 4 sztuki  ogórki gruntowe
    duże
  • 2 sztuki  cebula
  • 4 sztuki  ziemniaki
    małe
  • 1 sztuka  marchew
    duża
  • masło
    do smażenia
  • 2 sztuki  liście laurowe
  • 1 ząbek  czosnek
  • 5 ziarenek  ziele angielskie
  • 1.5 l  bulion drobiowy
  • sok z cytryny
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • 3 ziarenka  pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki dokładnie opłucz, obierz i pokrój w średniej grubości plastry. Cebule oczyść i posiekaj.
  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła i podsmaż na nim cebulę. Po chwili dodaj pokrojone ogórki i również podsmaż. Do garnka wlej bulion.
  3. Do wywaru wrzuć ziele angielskie, liście laurowe, posiekany czosnek oraz pokrojone w kostkę marchew i ziemniaki. Gotuj wszystko, aż warzywa będą miękkie.
  4. Do garnka dodaj cebulę i ogórki. Zupę gotuj przez 5 minut, po czym dopraw solą, świeżo utłuczonym pieprzem i sokiem z cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE