Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zupa z zielonych pomidorów


16.02.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupę z zielonych pomidorów można również zmiksować razem z bazylią, dzięki czemu potrawa zyska więcej aromatu. By zupa była bardziej sycąca, można dodać do niej grzanki z chleba.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  przecier pomidorowy
    z zielonych pomidorów
  • 2 szklanki  bulion warzywny
  • 2 sztuki  ziemniaki
  • 5 listków  bazylia
    świeża
  • 1 łyżka  śmietana
    słodka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 szczypta  cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Następnie wrzuć je do bulionu i ugotuj.
  2. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj przecier z zielonych pomidorów. Podgotuj razem chwilę, po czym zmiksuj blenderem na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotową zupę udekoruj listkami bazylii i kleksem śmietany.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE