Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa ze świeżych pomidorów


19.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8-10 sztuk pomidorów
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 l  bulionu mięsnego
  • 3 sztuki młode marchewki
  • 2 sztuki młode korzenie pietruszki
  • suszona bazylia
  • suszone oregano
  • garść świeżej bazylii
  • pieprz
  • sól
  • liść laurowy
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparz, obierz ze skórki i drobno pokrój.
  2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojoną cebulę. Po 3 minutach dodaj pomidory. Dopraw do smaku solą, pieprzem i suszoną bazylią. Duś na wolnym ogniu przez 15 minut.
  3. Po tym czasie przełóż wszystko do garnka, dodaj świeżą bazylię, liść laurowy, bulion i pokrojone w słupki warzywa. Gotuj jeszcze kilka minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE