Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776


12.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Naturalny sok z limonek

Naturalny sok z limonek

Producent: Limmi

Gramatura: 200 ml

Rodzaj opakowania: Butelka plastikowa

Sugerowana cena: 4,69 zł



   Limonka, zwana również limetką jest cytrusem typowym dla Południowej i Środkowej Ameryki. Swoim wyglądem przypomina popularną cytrynę, lecz wyróżnia ją zielona skórka i miąższ oraz kwaśny smak.



   Niezwykła staranność przygotowania, wysoka zawartość owoców oraz najwyższa jakość limonek gwarantuje Limmi jedyny w swoim rodzaju, niezwykle bogaty, orzeźwiający i intensywny smak. Warto podkreślić, że limonki trafiające do buteleczek Limmi zbierane są tylko w okresie od stycznia do czerwca, czyli w odpowiednim czasie gwarantującym właściwą dojrzałość tych zielonych owoców. Limmi jest w 100% naturalny – w niewielkiej buteleczce zamknięty został 99,9% sok wyciśnięty az z kilograma limonek, a pozostałe 0,1 % to aromat skórki  limonki.





   Limmi z limonek idealnie nadaje się do sporządzania koktajli, drinków i innych orzeźwiających napojów. Posłużyć może także jako wykończenie potraw z ryb lub jako dodatek do sałatek owocowych i warzywnych. Doskonały jest do wypieków i deserów. Już jedna kropla limonkowego Limmi nadaje potrawie lub napojowi zupełnie inny wymiar smaku i aromatu. Praktyczna, 200 – mililitrowa buteleczka ze specjalnym zbiorniczkiem wewnątrz butelki, z którego powoli uwalnia się olejek eteryczny, zapewnia długo świeżość i aromat, a także pozwala przechowywać produkt do 9 miesięcy.



   Skład produktu: sok z limonki (z koncentratu) 99,9%, olejek z limonki, przeciwutleniacz: dwusiarczyn potasu




Oceń artykuł:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE