Dzisiaj jest: Niedziela, 22.09.2019 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849


11.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Olej ryżowy

Olej ryżowy

Producent: Olitalia

Gramatura: 1000 ml

Rodzaj opakowania: Szklana butelka

Sugerowana cena: 19,99 zł



   Olej ryżowy, jak sama nawa wskazuje, pozyskiwany jest z ziaren ryżu i posiada łagodny, delikatny smak, który powala na łączenie go niemal każdą potrawą. Olej ryżowy otrzymywany jest z ryżu i w swoim naturalnym stanie zawiera wiele znaczących dla diety i zdrowia składników: gamma-oryzanol, tokotrienole oraz tokoferole, które wykazują właściwości przeciwutleniające. Dwa ostatnie składniki są naturalnie występującymi formami witaminy E.



   Ze względu na łagodny smak olej ryżowy może być stosowany do podsmażania i smażenia na głębokim tłuszczu. Jego delikatny, orzechowy charakter uzupełnia naturalny aromat smażonego mięsa, owoców morza oraz warzyw, nie tłumiąc ich smaku. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do sałatek.





   Olej ryżowy Olitalia dostępny jest w ekonomicznej, litrowej butelce z ciemnozielonego szkła, która nie powala na oddziaływanie promieni słonecznych na produkt.




Zobacz więcej na temat:

olej ryżowyOlitalia


Oceń artykuł:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE