Olej ryżowy
Olej ryżowy, jak sama nawa wskazuje, pozyskiwany jest z ziaren ryżu i posiada łagodny, delikatny smak, który powala na łączenie go niemal każdą potrawą. Olej ryżowy otrzymywany jest z ryżu i w swoim naturalnym stanie zawiera wiele znaczących dla diety i zdrowia składników: gamma-oryzanol, tokotrienole oraz tokoferole, które wykazują właściwości przeciwutleniające. Dwa ostatnie składniki są naturalnie występującymi formami witaminy E.
Ze względu na łagodny smak olej ryżowy może być stosowany do podsmażania i smażenia na głębokim tłuszczu. Jego delikatny, orzechowy charakter uzupełnia naturalny aromat smażonego mięsa, owoców morza oraz warzyw, nie tłumiąc ich smaku. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do sałatek.
|
|
Olej ryżowy Olitalia dostępny jest w ekonomicznej, litrowej butelce z ciemnozielonego szkła, która nie powala na oddziaływanie promieni słonecznych na produkt.