Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.08.2019 Imieniny: Marii i Zefiryny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847


27.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Sól o obniżonej zawartości sodu

Sól o obniżonej zawartości sodu

Producent: Sante

Gramatura: 350 g

Rodzaj opakowania: Torebka



   Firma Sante zmienia dostępne już w swojej ofercie sole morskie na bardziej zdrowe odpowiednio je oznaczając poprzez zmianę opakowania.


   Skład soli został zmieniony poprzez dodanie cennych minerałów, które są tak potrzebne organizmowi oraz zasadniczo obniżono zawartość sodu. Zmianie uległy również nazwy na: Sól o Obniżonej Zawartości Sodu z Dodatkiem Potasu i Magnezu oraz Soli Morskiej Drobnoziarnistej z Dodatkiem Magnezu.





   Sól morska obecna jest w asortymencie firmy już od paru lat. Teraz przyszedł czas na zmiany w obrębie jej jakości, ilości oraz składu. Najważniejszą innowacją są oczywiście zmiany związane z jakością, bo to ona interesuje konsumentów najbardziej. Sól morska o obniżonej zawartości sodu zawiera aż 30% mniej sodu od soli tradycyjnej.



   Do zmian jakościowych doszły ilościowe związane z gramaturą opakowania. Do tej pory w sklepach dostępne były opakowania soli morskiej ważące 230 g. Firma Sante postanowiła zwiększyć masę produktu o ponad 50% i w efekcie powstały opakowania 350-gramowe. Oprócz zwiększonej gramatury, najnowsza odsłona Soli Morskich posiada zupełnie inną kolorystykę i opakowana jest w matową folię. Wszystko z myślą o estetyce produktu.




Oceń artykuł:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE