Dzisiaj jest: Piątek, 15.02.2019 Imieniny: Faustyna i Józefa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5836


23.10.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Pasta z pestkami dyni z brokułami

Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods

Gramatura: 125 g

Rodzaj opakowania: Kartonik

Sugerowana cena: 4,99 zł



    Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości odżywczych i zdrowych tłuszczy.

   Pestki dyni zawierają między innymi cynk, magnez i potas, są też źródłem witaminy E, witamin z grupy B, witaminy A, K, C oraz cennej witaminy D, a także kwasów tłuszczowych. Pasta z brokułami Well Well jest źródłem białka a także błonnika istotnego dla właściwego funkcjonowania układu pokarmowego organizmu. Pyszne połączenie składników w postaci wartościowych ziaren dyni oraz aromatycznego brokułu sprawi, że nowa propozycja Well Well będzie smakową atrakcją urozmaicająca codzienne menu dorosłych i dzieci. Ze względu na swój naturalny skład i brak dodatków pochodzenia zwierzęcego pasta z powodzeniem może być spożywana przez wegetarian i wegan.





   Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well daje mnóstwo możliwości kulinarnych - jest doskonałą propozycją na kanapkę, świetnie sprawdzi się jako dip do krojonych warzyw, paluszków oraz dodatek do innych mniej lub bardziej wymyślnych potraw.

   Składniki pasty: woda, brokuły 23%, olej rzepakowy, pestki dyni 15%, białko grochowe, błonnik grochowy, skrobia ziemniaczana, sól, aromat, przyprawy (pieprz biały, czosnek). Wartość energetyczna 100 g produktu to 292 kcal (1206 kJ).




Zobacz więcej na temat:

pestki dynibrokułypasta


Oceń artykuł:

Średnia ocena: 4.75 Ocen: 4

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE