Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811


01.08.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex

Gramatura: 220 g

Rodzaj opakowania: Torebka

Sugerowana cena: 8,99 zł



    Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i konsystencję. W tradycyjnej medycynie Dalekiego Wschodu o Shiitake mówi się „eliksir życia”.

   Risotto z suszonymi grzybami Shiitake to propozycja dla miłośników dalekowschodnich smaków oraz dla tych, którzy poszukują prozdrowotnych inspiracji! Suszone grzyby Shiitake zawierają bardzo dużą ilość potasu i niacyny (witaminy B3). Wszystkie risotta marki The Green Woodpecker Trill cenione są za naturalny skład. Risotto z Shiitake również spełnia założenie „czystej” i prostej etykiety. Znajdziesz tu jedynie ryż, suszone grzyby i warzywa. Nie zawiera nawet soli, tak aby samemu można byłoby zdecydować o jej ilości w daniu.





   W składzie nie ma żadnych wzmacniaczy smaku i konserwantów. Znajdziesz za to wyjątkowo dużą ilość grzybów, bo aż 6,4%! Warto również dodać, że ryż Arborio użyty w produkcji to jedna z lepszych odmian dla Risotto, importowana prosto z Włoch.

   Producent - firma Jantex to dostawca grzybów, który działa na rynku już od ponad 20 lat. Dzięki doświadczeniu w produktach znajdują się najstaranniej wyselekcjonowane suszone grzyby.

Ten sycący i pełnowartościowy posiłek można przygotować w 25 minut w trzech prostych krokach. Można go przygotować według prostego przepisu z opakowania lub dodając kilka składników według jednej z inspiracji ze strony internetowej. Risotto z suszonymi grzybami Shiitake sprawdzi się zarówno jako samodzielny pełnowartościowy posiłek oraz jako element dania głównego, składnik sałatek, zup, farszów lub dań jednogarnkowych.

   Risotto z suszonymi grzybami Shiitake marki The Green Woodpecker Trill dostępne jest opakowaniu 220 g. Jedno opakowanie wystarczy nawet dla 2-3 osób.



Skład produktu:

   Ryż Arborio 91%, suszone grzyby shiitake (twardnik japoński) 6,4%, warzywa suszone 2,6% (cebula, czosnek, natka pietruszki).



Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna - 1468 kJ / 346 kcal
Tłuszcze - 1,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 78,7 g
- w tym cukry - 3,4 g
Błonnik pokarmowy - 4,2 g
Białko - 7,7 g
Sól - 0,04 g




Zobacz więcej na temat:

risottogrzyby shiitake


Oceń artykuł:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE