Soki w technologii HPP
Producent: Victoria Cymes
Gramatura: 210 ml
Rodzaj opakowania: Butelka plastikowa PET
Sugerowana cena: 4,50 zł
Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologii zachowują większość wartości odżywczych warzyw i owoców, przy wydłużonym terminie przydatności do spożycia oraz gwarantowanym bezpieczeństwie produktu. To doskonała odpowiedź na współczesne trendy konsumenckie, jak również ułatwienie dla logistyki w handlu. Tłoczone na zimno soki Victoria Cymes, utrwalane w technologii HPP, oferowane są w trzech smakach. Są dostępne na rynku od ubiegłego roku.
Soki utrwalane w tej technologii zachowują większość wartości odżywczych warzyw i owoców, przy wydłużonym terminie przydatności do spożycia oraz gwarantowanym bezpieczeństwie produktu. To doskonała odpowiedź na współczesne trendy konsumenckie, jak również ułatwienie dla logistyki w handlu.
|
|
Proces produkcji soków metodą HPP
Proces produkcji nowych soków Victoria Cymes tłoczonych na zimno, utrwalanych metodą HPP od przechowywania surowców, po rozlew, utrwalanie wysokim ciśnieniem, magazynowanie i dystrybucję zachodzi w kontrolowanej temperaturze chłodniczej. W przeciwieństwie do użycia obróbki termicznej soków np. pasteryzacji, zastosowana technologia utrwalania HPP pozwala na utrzymanie większej wartości odżywczej oraz organoleptycznej, porównywalnej do właściwości świeżych soków. Obróbka HPP polega na działaniu bardzo wysokiego ciśnienia 6000 atmosfer na soki zapakowane w butelki. Tak wysokie ciśnienie (w przeciwieństwie do obróbki cieplnej np. pasteryzacji) działa niszcząco w głównej mierze na niepożądane mikroorganizmy, zachowując wiele cennych właściwości użytych warzyw i owoców takie jak witaminy, barwę, smak i zapach. Ciśnieniowanie przedłuża trwałość soku - przechowywany w warunkach chłodniczych, jest zdatny do spożycia nawet do 2 miesięcy.
Smaki, składy i wartości odżywcze soków
Tłoczone na zimno soki Victoria Cymes, utrwalane w technologii HPP dostępne są w trzech smakach: #SUKCES (jabłko, ananas, truskawka i limonka), #SZCZĘŚCIE (jabłko, mango, marchew) oraz #PASJA (jabłko, ogórek, seler naciowy, nać pietruszki). Wszystkie powstają ze starannie wyselekcjonowanych owoców i warzyw - tylko te spełniające wysokie wymogi jakościowe trafiają do dalszej produkcji.
#SUKCES
Skład: sok tłoczony ze świeżych jabłek (59,99%), sok ananasowy (29,99%), sok truskawkowy (8,99 %), sok limonkowy (0,99 %), przeciwutleniacz - kwas askorbinowy.
Wartości odżywcze: wartość energetyczna 198 kJ/48 kcal, tłuszcz - 0 g - w tym kwasy nasycone - 0 g, węglowodany - 10 g - w tym cukry - 10 g, białko - 0 g, sól - 0,02 g.
#SZCZĘŚCIE
Skład: sok tłoczony ze świeżych jabłek (69,99%), sok z mango (19,99%), sok tłoczony ze świeżej marchwi (9,99%), przeciwutleniacz - kwas askorbinowy.
Wartości odżywcze: wartość energetyczna 180 kJ/42kcal, tłuszcz - 0 g - w tym kwasy nasycone - 0 g, węglowodany - 9,7 g - w tym cukry - 9,3 g, białko - 0 g, sól - 0,02 g.
#PASJA
Skład: sok tłoczony ze świeżych jabłek (81,99%), sok z ogórków (9,99%), sok z selera naciowego (5,99%), sok z natki pietruszki (1,99%), przeciwutleniacz - kwas askorbinowy.
Wartości odżywcze: wartość energetyczna 169 kJ/38 kcal, tłuszcz - 0 g - w tym kwasy nasycone - 0 g, węglowodany - 8,8 g - w tym cukry - 8,2 g, białko - 0 g, sól - 0,03 g.
Soki o takich właściwościach to niepodważalne korzyści dla handlu. W pełni odpowiadają współczesnym trendom konsumenckim, będą wybierane przez coraz większą grupę klientów, którzy poszukują zdrowych, bezpiecznych produktów z tzw. "czystą etykietą". Ogromne znaczenie ma tutaj również ich przedłużona trwałość, eliminująca konieczność szybkiej rotacji.
Temperatura przechowywania: 1-6°C
Okres przydatności: 2 miesiące