Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850


25.04.2019
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte

Ilość stron: 408

ISBN: 978-83-7515-575-4

Format: 165 x 235mm

Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

Sugerowana cena: 44,90 zł



   Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedzenia żywności wywołującej stany zapalne. Rozwiązaniem jest przekonanie naszego układu odpornościowego, że jesteśmy bezpieczni. W swojej najnowszej książce Izabella Wentz podpowiada, jak to zrobić za pomocą właściwej diety.





"Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto" jest przyjaznym przewodnikiem dla osób, które chcą mieć kontrolę nad własnym zdrowiem. Dowiesz się z niej między innymi:

- jak dobrać strategię odżywiania odpowiednią dla osób chorujących na hashimoto,
- jak powinna wyglądać dieta w okresie remisji,
- co wprowadzić do codziennych posiłków, a co wykluczyć.

Książka zawiera też przepisy na zdrowe i proste dania zakorzenione w polskiej tradycji.



Recenzja książki

   "Co jeść, by pozbyć się objawów hashimoto jest kolejną książką Izabelli Wentz, cenionego eksperta i autorytetu w dziedzinie eliminowania objawów choroby Hashimoto. Autorka, chorująca od wielu lat na Hashimoto, swoją karierę zawodową poświęciła poszukiwaniu skutecznej drogi do remisji. Jej poradnik zawiera wiele wskazówek, przepisów i planów żywieniowych, które wspomogą pacjentów w radzeniu sobie z objawami. Polecam!"

Justyna Salamonowicz-Gustaw, prezes Polskiego Stowarzyszenia Hashimoto, założycielka firmy "Kod Równowagi"




Zobacz więcej na temat:

wydawnictwo otwartechoroba hashimoto


Oceń artykuł:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE