Dzisiaj jest: Wtorek, 16.10.2018 Imieniny: Gawła i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817


07.05.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Dieta raw food

Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło

Ilość stron: 224

ISBN: 978-83-8132-027-6

Format: 165 x 220 mm

Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

Sugerowana cena: 39,90 zł



   Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, poczuł się lekko, świeżo i witalnie. Ty również możesz osiągnąć taki stan dzięki książce Dieta Raw Food. Przepisy, które w niej znajdziesz są: szybkie - oparte na surowych, łatwo dostępnych składnikach, zdrowe - dostarczają organizmowi bomby witaminowej, mineralnej i całej gamy antyoksydantów.





Oczyść swój organizm po ciężkim jesienno-zimowym menu! W książce Dieta Raw Food znajdziesz:

- 20-dniowe witariańskie menu.
- 80 autorskich przepisów na „surowe” śniadania, obiady, kolacje oraz desery.
- Kompleksowy plan oczyszczania organizmu.
- Wskazówki, jak przygotować do „surowej” odnowy swoje ciało, spiżarnię oraz kuchnię.
- Proste techniki medytacji, ćwiczenia oddechowe, wspomagające oczyszczanie zabiegi olejowe oraz kąpiele.



   Założenia diety raw food powstały już w latach 30. XX w. w Stanach Zjednoczonych. Jednak prawdziwy „raw food’owy” boom przypadł na końcówkę XX w. Ludzie dostrzegli zalety prostego naturalnego jedzenia, które nie jest mrożone, ani też poddane procesowi obróbki termicznej powyżej 47°C. Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Wiele osób, chcąc zastosować dietę raw food, sądzi, że opiera się ona wyłącznie na sałatkach i owocowo-warzywnych koktajlach. To dla nich przygotowaliśmy 80 przepisów na „surowe” śniadania, obiady, kolacje, desery, a nawet pieczywo.



   Nie jest to model długoterminowego odżywiania dla każdego, ale doskonały sposób na oczyszczenie organizmu ciepłą wiosną lub latem…



   Autorzy książki - Karolina i Maciej Szaciłło - eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Maciej od lat gotuje w lubianych programach telewizyjnych. Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in. Jedzenie, które leczy, Jem (to co) kocham i chudnę, Zdrowa tarczyca.




Zobacz więcej na temat:

wydawnicto zwierciadłodieta raw food


Oceń artykuł:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE