Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843


01.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Kuchnia naturalna

Kuchnia naturalna

Małgorzata Puzio

Wydawnictwo: Burda

Ilość stron: 220

ISBN: 978-83-7778-183-8

Format: 215 x 165 mm

Oprawa: Twarda

Sugerowana cena: 44.90 zł



   Naturalna Kuchnia Małgorzaty Puzio - to ponad 100 autorskich przepisów. Autorka podpowiada każdej Pani Domu:

  • jak w prosty sposób z dostępnych, naturalnych produktów i nie drogo, przyrządzać potrawy dla całej rodziny.
  • jak dobierać dania do pory dnia i roku, czyli wsłuchać się w swój zegar biologiczny i odżywiać w harmonii ze swoim organizmem, bo każdy z nas jest inny.
  • „Szczypta Wiedzy” to najważniejsze informacje o produktach, sposobie ich przygotowania i  przyrządzania, tak aby były dla naszego organizmu jak najcenniejsze.
  • „Dobre Rady” to wskazówki kulinarne, sprawdzone patenty prostej, domowej kuchni.
  • improwizacje kulinarne, na bazie 100-u przepisów autorka sugeruje też inne, pomysły na dania podobne, jakie można sobie samemu przyrządzić czyli namawia każdego z nas - „Puść wodze wyobraźni kulinarnej i nie bój się zaszaleć na własnym talerzu”.





   Nota biograficzna: Małgorzata Puzio-Miękus - autorka wielu książek kulinarnych (Kuchnia Polska, Domowy wypiek chleba, Grill na wiele sposobów, Kuchnia żydowska, Kuchnia grecka). Promotorka naturalnej , nieprzetworzonej żywności. Znana telewidzom TVP2 z gotowania na żywo w "Pytaniu na śniadanie" jak i TVP1 "Kawa czy herbata" oraz własnego programu kulinarnego " Mazowieckie smaki i smaczki". Od lat związana ze Stowarzyszeniem Polska Ekologia, wyróżniona w 2010r przez Ministra Rolnictwa za promowanie żywności polskiej w mediach w kraju i za granicą w projekcie "Poznaj Dobrą Żywność". Prywatnie mama dorosłej już córki i zbuntowanego, ciągle głodnego syna, nastolatka. Z zawodu jest aktorką, zagrała w wielu serialach, ale jak sama twierdzi "... to niełatwy kawałek chleba, czasem lepiej go sobie upiec samemu".




Oceń artykuł:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE