Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Wiem co jem

Wiem co jem

K. Bosacka, A. Misztal

Wydawnictwo: Publicat

Ilość stron: 152

ISBN: 978-83-245-2083-1

Format: 240 x 165 mm

Oprawa: Oprawa zintegrowana

Sugerowana cena: 29,90 zł



   Katarzyna Bosacka - dziennikarka prasowa i telewizyjna, prywatnie od lat miłośniczka zdrowego, polskiego gotowania. Od kilku lat prowadzi kultowy program "Wiem co jem i wiem co kupuję" w stacji TVN Style. Program zdobył liczne nagrody, m.in. TeleKamerę, Brązową Łuską Pana Karpia, Kryształowe Pióro i główną nagrodę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Autorka otrzymała też Laur Ekoprzyjaźni od profesorów uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.





   "Program Wiem, co jem zrodził się w mojej głowie z miłości do dobrego jedzenia i z tęsknoty za nim. Polskie jedzenie jest najlepsze na świecie? - zwykłam bowiem mawiać naszym gościom, którzy tłumnie przybywali do wynajmowanego przez nas domu pod Waszyngtonem. Lepiłam w nim pierogi i przyrządzałam chłodnik litewski dla prof. Zbigniewa Brzezińskiego, piekłam pasztet i kruche ciasto z wiśniami dla amerykańskich polityków, politologów i komentatorów, peklowałam karkówkę na grilla dla naszych amerykańskich sąsiadów. (?)Kupujmy prawdziwe jedzenie, wspierając jednocześnie uczciwych producentów. A jeśli ktoś ma dość sklepowej, przetworzonej żywności, zawsze może sięgnąć po przepisy z programu Wiem, co jem. Na pewno się nie zawiedzie."

Katarzyna Bosacka

Czy można na co dzień jeść bez chemii?
Czy da się unikać "sklepowej" przetworzonej żywności?
Czy można jeszcze poczuć smak prawdziwego jedzenia?

   Oto książka dla wszystkich, którzy lubią wiedzieć, co "wrzucają do garnka". Dla tych, którzy chcą do minimum ograniczyć konserwanty i inne dodatki, a do maksimum wykorzystać naturalne składniki odżywcze. Kasia Bosacka proponuje 70 przepisów, które sprawdziła w swoim programie telewizyjnym. Bez konserwantów, bez zbędnych dodatków chemicznych. Smacznie i zdrowo.

   Przepisy kuchni polskiej na dania, które Autorka serwuje swoim przyjaciołom z całego świata. Sposoby na ograniczenie "chemii na stole". Wskazówki, dzięki którym poczujesz ogromna różnicę smaku między daniami gotowymi a przygotowanymi w domu.

   Przepisy zostały podzielone tematycznie na rozdziały, np.: "Co tygrysy lubią najbardziej", "Proste jak drut", czy "Dziękuję, nie marnuję". Przepiękne zdjęcia gotowych potraw pomagają wybrać potrzebny przepis i wyobrazić sobie smaczny finał.




Zobacz więcej na temat:

wydawnictwo publicatwiem co jem


Oceń artykuł:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE