Nierafinowany cukier trzcinowy jest minimalnie zdrowszy. W odróżnieniu od cukru białego, zawiera w sobie magnez, potas i wapń.
Forum dyskusyjne
Forum - Kalorie
powrót
Cukier trzcinowy
|
|
Cukier trzcinowy różni się od białego tym, że się szybciej rozpuszcza, przez co doskonale nadaje się np. do drinków czy ciast.
Jeśli chcesz zdrowo słodzić, wybierz stewię - na pewno jest mniej kaloryczna i dużo zdrowsza.
Dokładnie, nie stanowi to żadnej różnicy. Mi jednak ten trzcinowy bardziej smakuje
klarun napisał/a:
W sumie to najlepiej w ogóle rzucić cukierW pełni się zgadzam. Ja kiedyś nie wyobrażałem sobie herbaty bez cukru, ale pewnego dnia przestałem słodzić i przyzwyczaiłem się do niesłodzonej herbaty
klarun napisał/a:
stewia, a to nie jest przypadkiem jakiś słodzik?Stewia to naturalny słodzik z proszkowanych liści rośliny o nazwie Stevia rebaudiana. Jedna łyżeczka sproszkowanych liści stewii odpowiada jednej szklance cukru.
leonard napisał/a:
Może cukier brązowy ?Zapomnij. Nie ma najmniejszego sensu kupować coś co imituje zdrową żywność - przeczytaj sobie nasz artykuł - Cukier brązowy kontra cukier biały
Osobiście dodaję miodu, nie ze sklepu tylko od wujka pszczelarza
Gdzie polecacie kupować ryż brązowy? Konkretna sieć sklepów bądź czego powinnam szukać w składzie?