Wydaje mi się i słyszałem gdzieś w telewizji, że najzdrowszy jest ten kokosowy, ale nie jestem pewien co do tej informacji do końca.
Imbryczek.net.pl
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
|
|
Ja do smażenia używam głównie oleju rzepakowego i kokosowego.Przeczytaj cały temat. Niestety olej rzepakowy absolutnie nie nadaje się do smażenia (jak prawie wszystkie płynne oleje).
Ja polecam mało znany olej z ryżu - ma wysoką temperaturę dymienia nie zmienia smaku potraw i ma sporo nienasyconych kw. tłuszczowych
Założenia diety dr Beaty Będzińskiej: Skuteczne odchudzanie? zdaniem autorki diety, polega na spożywaniu małych, ale częstych posiłków. Jedzenie należy przyjmować powoli, nie spieszyć się. Dieta odchudzająca zakłada, że zdrowe nawyki żywieniowe, jak unikanie objadania się przed telewizorem, gwarantują szczupłą sylwetkę na dłużej bez efektu... WIĘCEJ