Wydaje mi się i słyszałem gdzieś w telewizji, że najzdrowszy jest ten kokosowy, ale nie jestem pewien co do tej informacji do końca.
Imbryczek.net.pl
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
|
|
Ja do smażenia używam głównie oleju rzepakowego i kokosowego.Przeczytaj cały temat. Niestety olej rzepakowy absolutnie nie nadaje się do smażenia (jak prawie wszystkie płynne oleje).
Ja polecam mało znany olej z ryżu - ma wysoką temperaturę dymienia nie zmienia smaku potraw i ma sporo nienasyconych kw. tłuszczowych
Założenia - dieta w zatruciach pokarmowych: Zatrucie pokarmowe to stan zapalny przewodu pokarmowego występujący w postaci ostrego nieżytu żołądkowo-jelitowego. Przyczyną zatruć pokarmowych są zwykle znajdujące się w żywności bakterie lub wirusy. Zdecydowanie częściej zdarzają się one w ciepłych porach roku, gdy drobnoustroje znajdują korzystne... WIĘCEJ