Wydaje mi się i słyszałem gdzieś w telewizji, że najzdrowszy jest ten kokosowy, ale nie jestem pewien co do tej informacji do końca.
Imbryczek.net.pl
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
|
|
Ja do smażenia używam głównie oleju rzepakowego i kokosowego.Przeczytaj cały temat. Niestety olej rzepakowy absolutnie nie nadaje się do smażenia (jak prawie wszystkie płynne oleje).
Ja polecam mało znany olej z ryżu - ma wysoką temperaturę dymienia nie zmienia smaku potraw i ma sporo nienasyconych kw. tłuszczowych
Założenia - dieta lodowa: Zbyt piękne, by mogło być prawdziwe? Otóż nie! Okazało się nawet, że lodowa dieta ma więcej zalet: nie tylko pomaga schudnąć, ale też dobrze służy zdrowiu. Lody wzmacniają organizm i zmniejszają ryzyko tak poważnych chorób jak osteoporoza, nadciśnienie, niektóre rodzaje nowotworu czy kamica nerkowa. Ale uwaga! To nie... WIĘCEJ