Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
MENU
- SKŁADNIKI ŻYWNOŚCI
- ODŻYWIANIE
- PRZEPISY KULINARNE
- KUCHNIA
- DIETY I ODCHUDZANIE
- FITNESS I URODA
- KALKULATORY
- Kalkulator BMI
- Kalkulator BMI dla dzieci i młodzieży
- Kalkulator BAI - Wskaźnik Otłuszczenia Ciała
- Kalkulator WHR
- Kalkulator spalania kalorii
- Kalkulator PPM - Podstawowa Przemiana Materii
- Kalkulator CPM - Całkowita Przemiana Materii
- Kalkulator zawartości alkoholu we krwi
- Kalkulator miar i wag kuchennych
- Kalkulator idealnej wagi
- Kalkulator odchudzania i przybierania na wadze
- Kalkulator zawartości tkanki tłuszczowej
- Kalkulator zapotrzebowania na witaminy i minerały
- Kalkulator zapotrzebowania na makroskładniki
- Kalkulator zapotrzebowania na aminokwasy egzogenne
- Kalkulator cholesterolu i trójglicerydów - interpretacja, normy, proporcje
- POLECAMY
OSTATNIO DODANE PRZEPISY
- Świąteczny żurek »
- Chłodnik litewski z jajkiem »
- Szparagi z jajkiem i sosem holenderskim »
- Dyniowe spice latte »
- Puszysty sernik z bezą »
- Zupa z kurkami »
- Tiramisu z mascarpone »
- Kurczak Tikka Masala »
- Zupa krem z dyni i gruszki »
- Zupa czosnkowa »
- Szparagi w boczku »
- Pstrąg zapiekany z kaparami i z ziemniaczkami »
- Sałatka z fasolką szparagową, tuńczykiem, jajami i ryżem »
- Ryż z owocami morza i szafranem »
- Tradycyjna pascha wielkanocna »
NAJNOWSZE ARTYKUŁY
- 5 mitów o konopiach, które powinieneś poznać i zapomnieć Na przyjmowanie CBD (kannabidiol) z...
5 mitów o konopiach, które powinieneś poznać i zapomnieć
Na przyjmowanie CBD (kannabidiol) z każdym rokiem decyduje się coraz więcej osób. Jednocześnie wokół tej substancji narosło sporo mitów. W...
- Napoje energetyzujące - jak działają na nasz organizm? Czy napoje energetyzujące wpływają na...
Napoje energetyzujące - jak działają na nasz organizm?
Czy napoje energetyzujące wpływają na nasze zdrowie? Co dzieje się w organizmie po wypiciu tzw. energetyka? Czym można je zastąpić? Napoje...
- Gorgonzola - włoski ser pleśniowy Gorgonzola to włoski niebieski ser...
Gorgonzola - włoski ser pleśniowy
Gorgonzola to włoski niebieski ser pleśniowy, który zachwyca intensywnym smakiem i aromatem. Jest to miękki, dojrzewający ser, pokryty...
- Stężenie olejku CBD: jak czytać i co wziąć pod uwagę? Prozdrowotne właściwości konopi...
Stężenie olejku CBD: jak czytać i co wziąć pod uwagę?
Prozdrowotne właściwości konopi włóknistych były znane już w starożytności. Obecnie coraz więcej osób korzysta z produktów konopnych, które są...
POZOSTAŁE ARTYKUŁY
15.08.2020
Większość ludzi odnosi się do smaku jak do czegoś zrozumiałego, jednak zaburzenia w jego odczuwaniu mogą w sposób niekorzystny oddziaływać na sferę życia oraz zdrowie... WIĘCEJ
10.08.2020
Warzywa cebulowe (Alliaceae) to cieszące się popularnością na całym świecie surowce roślinne, które stosowane są w gastronomi jako dodatek do sałatek, surówek, czy konserw... WIĘCEJ
08.08.2020
Suszone pomidory to coraz częściej wybierany dodatek do dań. Są szczególnie cenione za charakterystyczny, intensywny smak i aromat, które zawdzięczają wysokiej zawartości... WIĘCEJ
05.08.2020
Ludzie z chorobą Parkinsona muszą zwracać szczególną uwagę na to co jedzą. Oprócz właściwie skomponowanej diety, istotna jest również systematyczna aktywność ruchowa, bo... WIĘCEJ
03.08.2020
Grecja jest jednym z najbardziej popularnych kierunków wybieranych co roku przez turystów w okresie wakacyjnym. Jej główne walory to piękne plaże, śródziemnomorski klimat... WIĘCEJ
01.08.2020
Moringa olejodajna (Moringa oleifera) znana jest już od czasów starożytności. Nazywana jest także drzewem chrzanowym, ponieważ korzenie rośliny, w czasie degustacji... WIĘCEJ
30.07.2020
Mięso z dziczyzny rządziło dawniej na polskich stołach oraz uchodziło za specjał kuchni polskiej. Dzisiaj, jada się go dużo mniej. Konsumenci najczęściej sięgają po... WIĘCEJ
28.07.2020
Mocznik jest jedną z najskuteczniejszych substancji nawilżających stosowanych w kosmetologii. Zapewnienie odpowiedniego stanu nawilżenia skóry sprawia, że wygląda ona... WIĘCEJ
26.07.2020
Coraz większa świadomość prawidłowych zasad żywienia oraz łatwiejsze diagnozowanie różnych zaburzeń działania układu pokarmowego prowadzi do wyboru zmodyfikowanych diet i... WIĘCEJ
24.07.2020
Masła smakowe można mieszać z warzywami, polewać nim ryby albo mięso, smarować pieczywo i podawać z łososiem. Masła smakowe doskonale łączą się z różnymi potrawami. Ale jak... WIĘCEJ
23.07.2020
Warzywa dyniowate, czyli rodzina Cucurbitaceae (dyniowate) to popularne surowce roślinne, często mylnie kojarzone wyłącznie z gatunkiem dynia olbrzymia. Jednak dyniowate to... WIĘCEJ
18.07.2020
Właściwości pielęgnacyjne mleka znano już w czasach starożytnych. Mleko, serwatka, a także siara to składniki wielu preparatów. Białka mleka w szamponach i odżywkach,... WIĘCEJ
16.07.2020
Zsiadłe mleko to produkt mleczny otrzymywany ze świeżego mleka w procesie fermentacji mlekowej. Nazywane jest inaczej mlekiem kwaśnym lub ukwaszonym. Popularne jest w... WIĘCEJ
14.07.2020
Kluski śląskie, karbinadle, ciapkapusta czy krupniok... Na pewno nie jedna osoba z ochotą skosztowałby tych regionalnych przysmaków kuchni śląskiej. Mało osób docenia jej... WIĘCEJ
12.07.2020
Olej rydzowy (lniankowy) to olej otrzymywany z nasion lnicznika siewnego (Camelina sativa). Ze względu na nazwę, często błędnie utożsamia się go jako olej otrzymany z... WIĘCEJ
10.07.2020
Termin "koszerne" stosuje się do określenia żywności, adekwatnej do norm dietetycznych wyznaczonych przez tradycyjne żydowskie prawa. W nich sformułowano, które produkty... WIĘCEJ
08.07.2020
W ostatnich miesiącach szczególną popularność zdobywa dieta sirtfood, dzięki stosowaniu której słynna piosenkarka Adele schudła bardzo dużo kilogramów, bez efektu jo-jo.... WIĘCEJ
06.07.2020
Z każdym rokiem wzrasta popyt na kosmetyki, zawierające wyłącznie naturalne składniki. Nie podrażniają one skóry, nie uczulają i wykazują szerokie działanie pielęgnacyjne.... WIĘCEJ
02.07.2020
Za około 33% zgonów na świecie odpowiadają choroby nowotworowe. Wciąż nieustannie wzrasta liczba zachorowań wśród ludzi. Według Światowej Organizacji Zdrowia, w niedługim... WIĘCEJ
29.06.2020
Cynk jest jednym z głównych mikroelementów organizmu ludzkiego. Ciało człowieka zawiera od 2 do 4 gramów cynku, z czego około 90% znajduje się w mięśniach i kościach.... WIĘCEJ
NOWOŚCI PRODUKTOWE
Producent: Helio
W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t
NOWOŚCI WYDAWNICZE
Julie M. Simon
Wydawnictwo: Vital
Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
- Egzotyczne azjatyckie słodkości
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
CZY WIESZ, ŻE
LOSOWA DIETA
Dieta Jennifer AnistonZałożenia - dieta Jennifer Aniston: Główną zasadą diety wymyślonej przez aktorki diety (nazwanej przez nią "9:1") jest takie ułożenie dziennego jadłospisu, aby składał się w 90% z niskokalorycznych i niskotłuszczowych pokarmów, zaś 10% mają stanowić tzw. "małe szaleństwa". Dzięki takiemu postępowaniu łatwo jest wytrwać przy diecie i nie "rzucać... WIĘCEJ