Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Dobre samopoczucie od natury


26.09.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Dobre samopoczucie od natury




   Czy przestrzeganie zasad dietetycznych jest jednoznaczne z pozbawieniem się ulubionych smaków? Nic bardziej błędnego! Zdrowa dieta ma na celu dostarczać nam niezbędnych wartości, a dopełnieniem szczęście jest właśnie niesiony przez nią smak.

   Idealnym rozwiązaniem dla miłośników dobrych smaków, są soki warzywne lub warzywno-owocowe. Świeżo wyciskane soki w szybki, łatwy i naturalny sposób zaspokoją potrzeby organizmu. Dlatego warto wprowadzić na swojej diety świeże soki Cymes z Pojezierza Wałeckiego.  Ze względu na wartości odżywcze szczególnie godne uwagi są soki warzywne. Sok z marchwi posiada właściwości przeciwrakowe, obniża ryzyko chorób serca i zawałów, a za sprawą zawartego w marchwi beta-karotenu, luteiny czy witamina A niezwykle dobrze działa na wzrok*. Na walory świeżych soków ogromny wpływ ma również tradycyjny sposób ich wytwarzania, o czym zapewnia certyfikat „Jakoś Tradycja”. Do ich przygotowania wykorzystywane są surowce pochodzące z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych lub stosujących dobre praktyki rolnicze i hodowlane, nie używające pestycydów, produktów GMO i ich pochodnych.





   Dietę bezpiecznie można wzbogacić, sięgając też po inne warianty soków, na przykład sok marchwiowo-selerowy, lub po prostu po jabłko jabłoni domowej z ekologicznych upraw, gdzie certyfikowani producenci prowadzą produkcję według ściśle określonych norm, wyłącznie w oparciu o tradycyjne metody.

* wg wyników badań przedstawionych w www.organicfacts.net


Victoria Cymes




Zobacz więcej na temat:

soki


Oceń artykuł:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE