Dzisiaj jest: Środa, 14.11.2018 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

MENU



SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

5 deserów prosto z Azji 5 deserów prosto z Azji

13.07.2018

Lubisz eksperymentować w kuchni? Warto czasem wypróbować nowe przepisy, a nuż znajdziesz coś, co przypadnie do gustu zarówno tobie, jak i twoim bliskim? My dziś polecamy... WIĘCEJ


Helicobacter pylori - co powoduje i jak się z niej wyleczyć Helicobacter pylori - co powoduje i jak się z niej wyleczyć

11.07.2018

Helicobacter pylori jest gram-ujemną bakterią należącą do pałeczek, zasiedlającą powierzchnię nabłonka pokrywającego przedodźwiernikową część żołądka. Helicobacter pylori... WIĘCEJ


Czy można pić wodę z kranu? Czy można pić wodę z kranu?

09.07.2018

Nikt już nie ma chyba wątpliwości co do tego, że powinniśmy dbać o środowisko. Wiele osób chciałoby przyczyniać się do troski o naszą planetę, ale z drugiej strony pojawia... WIĘCEJ


Dziennik żywienia - dlaczego i kiedy warto go prowadzić? Dziennik żywienia - dlaczego i kiedy warto go prowadzić?

07.07.2018

Dziennik żywieniowy jest polecany każdemu, kto dąży do udoskonalenia swojej sylwetki (a więc podczas odchudzania) i poprawy sposobu odżywiania. Powinny go prowadzić także... WIĘCEJ


Olejowanie włosów - zasady zabiegu i korzyści z jego stosowania Olejowanie włosów - zasady zabiegu i korzyści z jego stosowania

05.07.2018

Zabieg olejowania włosów polega na stosowaniu naturalnych, roślinnych nierafinowanych olejów. Trudności mogą pojawić się podczas określania stopnia porowatości włosów,... WIĘCEJ


Alergia na orzechy - które uczulają najbardziej i jak się objawia taka alergia? Alergia na orzechy - które uczulają najbardziej i jak się objawia taka alergia?

03.07.2018

Przypuszcza się, aż 1% populacji może cierpieć z powodu alergii na orzechy. W większości przypadków alergia ujawnia się już w wieku dziecięcym. Większość pierwszych reakcji... WIĘCEJ


Ogórki małosolne - dlaczego warto sięgać po nie w sezonie? Ogórki małosolne - dlaczego warto sięgać po nie w sezonie?

01.07.2018

Sezon na ogórki małosolne już się zaczął. Warto korzystać z niego w pełni. Ogórki małosolne, tak charakterystyczne dla Europy Środkowej i Wschodniej są nie tylko bardzo... WIĘCEJ


Wafle ryżowe - jeść czy nie jeść? Wafle ryżowe - jeść czy nie jeść?

30.06.2018

Osoby, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z odchudzaniem, bardzo często sięgają po wafle ryżowe. Dlaczego? Z kilku powodów. Kusi ich niska kaloryczność, a dodatkowo... WIĘCEJ


Trend na kiszone produkty - stokrotka, szczaw i inne niecodzienne propozycje Trend na kiszone produkty - stokrotka, szczaw i inne niecodzienne propozycje

29.06.2018

Produkcja kiszonek jest bardzo łatwa, a do tego bardzo tania. Zwolennicy tej metody przetwarzania żywności uważają, że można kisić wszystko - nie tylko kapustę czy ogórki,... WIĘCEJ


Aktywność ruchowa w walce z wypaleniem zawodowym Aktywność ruchowa w walce z wypaleniem zawodowym

27.06.2018

Naukowcy nie mają już wątpliwości co do tego, że aktywność ruchowa może pomóc wielu osobom w zapobieganiu i w leczeniu wypalenia zawodowego. Aktywność ruchowa jest... WIĘCEJ


Pierogi nie tylko polskie - rosyjskie pielmieni, mongolskie buudzy, chińskie dim sum i inne Pierogi nie tylko polskie - rosyjskie pielmieni, mongolskie buudzy, chińskie dim sum i inne

25.06.2018

Pierogi - danie mączne mające postać półksiężyców, stożka, sakiewki lub podobnych kształtów, wykonanych z ciasta nadziewanego farszem, jest znana na całym świecie. Pierogi... WIĘCEJ


Utwardzany olej palmowy - szkodliwy dla zdrowia tłuszcz Utwardzany olej palmowy - szkodliwy dla zdrowia tłuszcz

24.06.2018

Chcesz zadbać o siebie i postanawiasz zrezygnować z jedzenia niezdrowych rzeczy? Uważaj - słodycze to zaledwie wierzchołek góry lodowej. Warto przyjrzeć się też innym... WIĘCEJ


Dieta wspierająca budowę mięśni - porady i rekomendowane produkty Dieta wspierająca budowę mięśni - porady i rekomendowane produkty

22.06.2018

Brak przyrostu masy mięśniowej w przypadku prawidłowych treningu i regeneracji ma zazwyczaj źródło w nieprawidłowej diecie. Osoby trenujące często zapominają o tym, że... WIĘCEJ


Jak zacząć trenować po długiej przerwie? Jak zacząć trenować po długiej przerwie?

20.06.2018

Chcesz wrócić do treningów, ale nie wiesz jak to zrobić, by nie nabawić się kontuzji? A może obawiasz się, że twoja kondycja nie jest tak dobra, jak kiedyś i nie wiesz jak... WIĘCEJ


Zdrowe muffiny na drugie śniadanie - z warzywami, bakaliami i z pełnym ziarnem Zdrowe muffiny na drugie śniadanie - z warzywami, bakaliami i z pełnym ziarnem

18.06.2018

Muffinki kojarzą się z deserem i podwieczorkiem. A gdyby tak podać je na śniadanie? Czy to nie będzie zbytnie odstępstwo od zbilansowanej diety? Zdecydowanie nie, jeżeli... WIĘCEJ


Grzyby w diecie - czy warto je jeść? Grzyby w diecie - czy warto je jeść?

16.06.2018

Grzyby choć są traktowane jako rośliny, należą w kategorii systematyki do oddzielnego królestwa - królestwa grzybów. Grzyby choć zawierają dużo wody, mogą dostarczyć... WIĘCEJ


Prażynki, chrupki i paluszki - dlaczego chrupiące przekąski mogą uzależnić? Prażynki, chrupki i paluszki - dlaczego chrupiące przekąski mogą uzależnić?

14.06.2018

Konsumenci bardzo lubią chrupać przekąski - np. zamiast lekkiej kolacji, albo między posiłkami. Prażynki, paluszki i chrupki mogą jednak uzależnić. Z uzależnieniem się od... WIĘCEJ


5 pomysłów na śniadania dla niejadków 5 pomysłów na śniadania dla niejadków

12.06.2018

Twoje dziecko grymasi na widok jajecznicy albo najchętniej jadłoby na śniadanie tylko parówkę? Możesz wypróbować kilka sposobów, które skutecznie zachęcą do jedzenia nawet... WIĘCEJ


Dieta bezglutenowa u zdrowego człowieka - czy ma to sens? Dieta bezglutenowa u zdrowego człowieka - czy ma to sens?

10.06.2018

Wiele osób uważa, że gluten nie jest zdrowy dla człowieka. Istnieje też pogląd, zgodnie z którym gluten jest szkodliwy tylko w przypadku jego nietolerancji. Prawda leży... WIĘCEJ


Gotujesz ryż i kaszę w plastikowych woreczkach? Bądź ostrożny! Gotujesz ryż i kaszę w plastikowych woreczkach? Bądź ostrożny!

09.06.2018

Lubimy ułatwiać sobie życie, a producenci żywności doskonale zdają sobie z tego sprawę. Nic dziwnego więc, że w sklepach z łatwością można dostać maleńkie puszki kukurydzy,... WIĘCEJ


  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | . . . . | 52 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »