Dzisiaj jest: Poniedziałek, 22.10.2018 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

MENU



SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Suszarka do grzybów, warzyw i owoców Suszarka do grzybów, warzyw i owoców

30.12.2012

Suszenie to jedna z najstarszych metod utrwalania i przechowywania żywności. Historia tego tradycyjnego sposobu konserwowania żywności sięga czasów prehistorycznych, kiedy... WIĘCEJ


Joga - giętkie ciało, wyciszenie dla umysłu Joga - giętkie ciało, wyciszenie dla umysłu

22.12.2012

Joga w świecie zachodnim znana jest głownie jako zestaw ćwiczeń fizycznych i umysłowych, które mają zbawienny wpływ na zdrowie. Joga to jednak coś znacznie więcej. Jest to... WIĘCEJ


Nordic walking Nordic walking

22.10.2012

Nordic Walking jest sportem, który z roku na rok staje się coraz bardziej popularny. Być może dlatego, iż nie wymaga zbyt dużych nakładów finansowych, jest sportem... WIĘCEJ


Dobre trawienie równa się zdrowie Dobre trawienie równa się zdrowie

28.05.2012

Sposób, w jaki spożywamy posiłek, jest dla naszego organizmu, tak samo istotny, jak to, co zjadamy. Większość z nas uwielbia jeść. Nie istnielibyśmy przecież bez jedzenia,... WIĘCEJ


Kuchenka mikrofalowa - jak działa i jej wpływ na zdrowie Kuchenka mikrofalowa - jak działa i jej wpływ na zdrowie

08.05.2012

Żyjemy w kulturze, która promuje pośpiech. Pracujemy na czas, jemy na czas, a w konsekwencji żyjemy na czas. Czas jest cenny - mamy go przecież tak mało by wszystkiego... WIĘCEJ


Cytryna - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Cytryna - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

28.03.2012

Cytryna należy do owoców z rodziny rutowatych. Cytryna znana jest głównie z dużej zawartości witaminy C, ale zawiera również inne składniki biologicznie czynne ważne dla... WIĘCEJ


Węglowodany, a trening wytrzymałościowy Węglowodany, a trening wytrzymałościowy

06.03.2012

Wytrzymałość to zdolność organizmu do wykonywania długotrwałej pracy o określonej intensywności. Można ją mierzyć w jednostkach czasu, takich jak minuty czy sekundy, bądź w... WIĘCEJ


Gotuj smacznie w bezpiecznych garnkach Gotuj smacznie w bezpiecznych garnkach

09.02.2012

W naszych domach do obróbki cieplnej żywności wciąż są używane naczynia emaliowane i aluminiowe. Dietetycy przekonują, że zdrowy posiłek to taki, który został przygotowany... WIĘCEJ


Kalorie w alkoholach Kalorie w alkoholach

18.01.2012

Nie tylko białko, tłuszcz i węglowodany są źródłem kalorii, ale również napoje zawierające alkohol. Mililitr czystego alkoholu etylowego to 7 kalorii (uściślając 7... WIĘCEJ


Podstawowe czynniki zdrowia Podstawowe czynniki zdrowia

05.01.2012

To, jak się czujemy danego dnia uwarunkowane jest przez wiele czynników. Brak dobrego samopoczucia, jedni wiążą ze spadkiem ciśnienia lub ze zmianą pogody, inni z własnymi... WIĘCEJ


Jak zdrowo przeżyć święta ? Jak zdrowo przeżyć święta ?

19.12.2011

Zbliżają się święta Bożego Narodzenia, czas radości, odpoczynku i wizyt rodzinnych. Niestety zwykle odbywają się one przy stole, na którym pojawia się wiele kalorycznych... WIĘCEJ


Pomarańcze - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Pomarańcze - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

13.12.2011

Pomarańcze (pomarańcza) należą do owoców z rodziny cytrusowych. Owoce są cenione nie tylko za wspaniały smak i charakterystyczny aromat ale też za wartości odżywcze,... WIĘCEJ


Nawyki żywieniowe dzieci i młodzieży Nawyki żywieniowe dzieci i młodzieży

16.11.2011

W dzisiejszych czasach szkolny sklepik z niezdrową żywnością to nic nadzwyczajnego. Pomimo, iż szkoły coraz częściej wprowadzają zakaz sprowadzania oraz sprzedaży przez te... WIĘCEJ


Niebezpieczeństwa nadwagi Niebezpieczeństwa nadwagi

04.11.2011

Coraz częściej spotykamy się z problemem nadwagi, a także otyłości. Już nie tylko Amerykanie "słyną" z posiadania zwiększonej masy ciała. Problem ten pojawił się również w... WIĘCEJ


Olej rafinowany, oliwa z oliwek, a może masło, czyli jaki tłuszcz do czego Olej rafinowany, oliwa z oliwek, a może masło, czyli jaki tłuszcz do czego

14.10.2011

Smażenie - to podstawa naszej codziennej diety, zwłaszcza jeśli chodzi o smażenie mięsa. Tłuszcz jako nośnik smaku i zapachu jest bardzo przez nas pożądany, dlatego tak... WIĘCEJ


Żywienie w sporcie Żywienie w sporcie

03.10.2011

Regularne uprawianie sportu, oprócz zwiększenia masy mięśniowej, kosztem tkanki tłuszczowej, niesie za sobą także ogromny wydatek energetyczny. Wyczynowi sportowcy, a także... WIĘCEJ


Śliwki i suszone śliwki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Śliwki i suszone śliwki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

21.09.2011

Uprawa śliwek sięga odległych starożytnych czasów. Uważa się, że obecna śliwka europejska to połączenie tarniny (Prunus spinosa) i śliwy wiśniowej (Prunus cerasifera) - są... WIĘCEJ


Wegetarianizm - fakty i mity o "niejedzeniu" mięsa Wegetarianizm - fakty i mity o "niejedzeniu" mięsa

07.09.2011

Przeciętny Polak nie wyobraża sobie nie jeść mięsa. Dlatego też wegetarianie do dziś budzą w ludziach zdziwienie. Istnieje jednak kilka rodzajów wegetarianizmu. Najmniej... WIĘCEJ


Dieta cud, czyli sposób na … pogorszenie zdrowia Dieta cud, czyli sposób na … pogorszenie zdrowia

31.08.2011

Dieta. Słowo to wszystkim kojarzy się zapewne z odchudzaniem i wyrzeczeniami. Jednak dieta to najzwyczajniej w świecie sposób żywienia. To, co spożywamy każdego dnia możemy... WIĘCEJ


Makarony - historia, rodzaje makaronów, wartości odżywcze Makarony - historia, rodzaje makaronów, wartości odżywcze

11.08.2011

Za definicję makaronu przyjmuje się, iż jest to produkt wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj oraz innych składników o szerokiej wachlarzu kształtów i zastosowań.... WIĘCEJ


  | 1 | . . . . | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 |   »


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »